Nieuws23 dec '14 18:29

Pretpark tovert 4 miljoen tevoorschijn

Auteur: BNR Webredactie

Een unicum in pretparkland. Het Limburgse park Toverland heeft vier miljoen euro opgehaald door obligaties uit te geven. En dat geld wordt nu gebruikt om nieuwe attracties te bouwen.

Frans van Tiggelen, directeur van Toverland Finance, legt uit waarom ze het zo hebben aangepakt. "We willen flexibel zijn in onze financieringsbronnen. Daarom hebben we geen lening aangevraagd bij onze huisbankier. We hebben het wel voorbesproken met de bank, daar hebben we een prima relatie mee en ze zijn erg welwillend, maar we willen die financiële ruimte behouden voor toekomstige investeringen."

De investeringen komen nu vooral van welvarende particulieren uit de omgeving en enkele bedrijven uit de regio. De investering moest minimaal een ton zijn. Daar krijgen de investeerders zes jaar lang zes procent rente voor terug. "En daarna wordt de lening afgelost. We houden jaarlijks een bijeenkomst voor de obligatiehouders, dan praten we ze bij over de gang van zaken. En mogen ze hun gezin meenemen, die dan gebruik kunnen maken van het park."

Het geld gaat voornamelijk naar de bouw van nieuwe attracties. "We gaan de bobsleebaan vernieuwen en overdekt maken en één van de Magic Forests zal worden gerenoveerd. Er komt een Oostenrijks aangeklede verblijfsgelegenheid. Prima om bijvoorbeeld Oktoberfest in te vieren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen