Nieuws6 aug '15 12:21

Goedele Liekens geeft seksuele voorlichting aan Britten

Auteur: BNR Webredactie

De vlaamse seksuologe Goedele Liekens gaat vanaf vandaag de Britten seksuele voorlichting geven. TV-zender Channel Four stapt in het kennisgat dat Britse jongeren hebben op het gebied van seks. Ze zijn vaak of heel preuts of heel expliciet.

Foto: ANP
Foto: ANP

In Sex in class, zoals het programma heet, geeft ze seksuele voorlichting op scholen. Diverse Britse media hebben al kritiek geuit op het programma, omdat het er wel erg expliciet aan toe zou gaan. Maar volgens Liekens is de serie hard nodig. Ze zegt gechoqueerd te zijn over de opvattingen van veel Britse jongeren over seks.

 

'Kan het ook anders dan? Zo eindigt toch een vrijpartij?', was de reactie. Nee zo eindigt een vrijpartij niet, ja in pornofilms." Ook stond Liekens geregeld te klapperen met haar oren wegens de woorden die de Britse jongeren op het gebied van seks gebruiken. "Ze zijn te smerig om te herhalen."

Seksueel plezier
In het programma op Channel 4 legt Liekens de nadruk op een holistische seksuele opvoeding. "Dat wil zeggen dat je niet uitsluitend over de gevaren praat, maar ook over seksueel plezier. Dat is iets wat in Engeland nog niet gebeurde." Volgens Liekens is het belangrijk dat jongeren een seksuele opvoeding krijgen. "Als wij het niet doen, doen ze het zelf. En je wil echt niet weten wat ze dan te horen krijgen en wat hun verwachtingspatroon is."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen