Nieuws21 aug '13 09:14

Marseille in de ban van liquidatiegolf

Auteur: BNR Webredactie

De Franse regering stuurt extra politie naar Marseille om de liquidatiegolf tegen te gaan. Dat heeft premier Ayrault bekend gemaakt tijdens een extra ingelast bezoek aan de havenstad.

Dit liquidatieteller voor Marseille staat op dit moment al op 13, vertelt correspondent Eveline Bijlsma op BNR. "Dat is eigenlijk het grote probleem van Marseille. Het dateert niet van gisteren, maar is al jarenlang zo. Er is een enorm grote handel in hard- en softdrugs in de noordelijke wijken van de stad. Die buurten worden echt geregeerd door de drugshandelaars, daar komt veel geweld bij kijken."

Toeristen die in de binnenstad van Marseille een museum willen bezoeken of een terrasje willen pakken, hoeven zich geen grote zorgen te maken. "Ware het niet dat ze hun hand er niet voor omdraaien iemand te liquideren op klaarlichte dag voor een overvol terras. Maar in de binnenstad ben je in principe gewoon veilig."

Culturele hoofdstad
Marseille is op dit moment de culturele hoofdstad van Europa. Heeft dat er mee te maken dat de Fransen het leger naar de Zuid-Franse stad hebben gestuurd? Bijlsma: "Nee. Het is nog te vroeg om te zeggen dat de liquidaties van de afgelopen dagen echt impact hebben op het bezoekersaantal. Ze moeten het natuurlijk vooral hebben van de zomer, die is nog in volle gang."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen