Nieuws4 okt '13 10:59

Straf voor moordenaar Milly Boele definitief

Auteur: BNR Webredactie

De 18 jaar celstraf en tbs die oud-politieagent Sander V. kreeg voor de moord op en verkrachting van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht, is definitief. De Hoge Raad heeft de cassatie van V. verworpen.

Sander V. lokte in maart 2010 zijn buurmeisje Milly mee naar zijn woning met een verhaal over katten. Eenmaal binnen maakte hij de mobiele telefoon van Milly onklaar en nam het meisje mee naar de badkamer, waar hij haar seksueel heeft misbruikt. Na enkele joints te hebben gerookt, wurgde hij het meisje met haar riem.

V. verpakte haar lichaam in vuilniszakken en begroef het in zijn tuin. Daar werd ze 6 dagen later opgegraven, nadat V. zich op aandringen van zijn toenmalige vriendin bij de politie had gemeld. De moord op het meisje leidde in het hele land tot een golf van ontzetting en afschuw.

V. stapte naar de Hoge Raad omdat hij vond dat niet moord, maar slechts doodslag kon worden bewezen. Ook was hij het niet eens met het oordeel van het gerechtshof dat hij Milly oraal verkrachtte. De Hoge Raad heeft de motivering van het hof bekeken, maar verwerpt het beroep.

Advocaat Frank van Ardenne zegt dat de familie Boele zich nu volledig kan richten op de rouwverwerking. "Het onvoorstelbare leed dat Sander V. de familie van Milly heeft aangedaan, valt natuurlijk op geen enkele wijze goed te maken. Maar de familie troost zich met de gedachte dat hij vermoedelijk geen andere slachtoffers meer kan maken. De kans dat hij ooit nog terugkeert in de maatschappij, lijkt namelijk klein.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen