Nieuws22 okt '15 19:54Aangepast op 22 okt '15 20:44

CIA wist van onveilig mailverkeer John Brennan

Auteur: Didi Levison

Een misdaad. Zo noemt de CIA het lekken van privémails van CIA-directeur John Brennan. Tieners hadden zijn account gehackt, Wikileaks heeft vervolgens die mails gepubliceerd.

Hacker Arjan Kamphuis heeft de e-mails bekeken, maar niks schokkends aangetroffen.

Kamphuis: “Wel vind ik het opmerkelijk dat iemand die 25 jaar bij de CIA heeft gewerkt, daarna security-adviseur was van president Obama en nu het hoofd is van de CIA, vertrouwelijke documenten verstuurt met het onbeveiligde systeem AOL”.

En Kamphuis valt nog iets op: “Het Witte Huis wist dat hij met onbeveiligde systemen werkte, want zij hebben mails van hem ontvangen van zijn AOL-adres, en toch hebben ze hem directeur van CIA gemaakt.” 

 

Hoe kan het dat de mails op straat zijn komen te liggen?
Een stel tieners heeft de laatste vier cijfers van Brennans bankrekeningnummer achterhaald. Daarna hebben ze AOL gebeld met de mededeling dat het account van Brennan gereset moest worden. Ter controle gaven zij de verkregen cijfers van zijn bankrekeningnummer door. AOL ging ervan uit dat het klopte en heeft zijn wachtwoord aangepast en doorgegeven aan de tieners, die vervolgens toegang hadden tot al zijn privé-mails.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen