Nieuws11 sep '14 09:32Aangepast op 11 sep '14 14:13

Bussemaker: 'Druk groeit om vrouwenquotum in te voeren'

Auteur: Bram van Dijk

Er werken nog steeds veel te weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Er kunnen quota komen, zegt minister Bussemaker. Maar zijn ze er wel, vraagt Hans de Boer van VNO-NCW zich af.

Jet Bussemaker. ANP
Jet Bussemaker. ANP

Met dit lage tempo haalt Nederland de gewenste 30 procent pas in 2028. Hierover praatte minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vandaag met Hans de Boer van VNO-NCW.

Ze constateert dat het niet goed gaat, zegt ze tegen BNR.
Volgens haar wordt er in heel veel landen al gesproken over quota. Met name voor de toezichthoudende functies, omdat dat mensen zijn die de bestuurders benoemen.

Het kan wel
Bussemaker benoemt graag de goede voorbeelden, zoals DSM, PostNL en Schiphol. "En waarom zouden het bij andere bedrijven dan niet kunnen? Het is echt een kwestie van serieus nemen en aan de slag gaan."

'Druk wordt groter'
Ze wil de discussie graag vermijden, maar dan moet het bedrijfsleven haar daar wel reden toe geven. "Ik moet wel argumenten hebben om quota tegen te houden. En een belangrijk argument is dat ik zou kunnen zeggen: het Nederlandse bedrijfsleven neemt zijn verantwoordelijkheid en we zien dat er verbetering optreedt. Maar als we jaar na jaar maar geen verbetering zien, dan wordt de druk om quota in te voeren ook in Nederland steeds groter."

Ze wil niet lang meer wachten op verbetering. "Dus ik ga ze nu oproepen om stante pede de nodige maatregelen te nemen en ik wil ze daar graag bij helpen. Ik weet ook dat de vrouwen klaar staan. Met name onder die top is een enorme kweekvijver van vrouwen die het echt kunnen."

'Zijn ze er wel?'

"Uit onderzoek blijkt dat het rationeel voor een bedrijf is om in zijn raad van commissarissen en in zijn directie diversiteit na te streven", zegt De Boer. Maar het gebeurt niet. "Daarom wil ik de feiten op tafel: zijn ze er in voldoende mate? Vrouwen om commissaris te worden, die de juiste financieel-economisch kennis en dat soort dingen hebben. Dat speelt een rol. Als dan blijkt dat bedrijven en instellingen niet rationeel handelen, omdat vrouwen er in ruime mate zijn, dan gaan we daar actie op ondernemen. Maar ik wil eerst weten hoe het zit."

Zowel leider van het onderzoek Gerdi Verbeet en minister Bussemaker zijn er van overtuigd dat er genoeg talentvolle vrouwen rondlopen. "Het lijkt er op dat Hans de Boer op een station staat, waar de minister al lang voorbij is", zegt verslaggever Laurens Boven.

Gerelateerde artikelen