Nieuws4 mei '15 17:08

Eropuit op Bevrijdingsdag? Regenpak mee (en niet je paraplu!)

Auteur: Marjan van den Berg

De organisatoren van de Bevrijdingsfestivals die morgen in het hele land plaatsvinden, nemen extra maatregelen vanwege het verwachte slechte weer. Er is kans op regen, onweer en harde wind.

ANP
ANP

“De verwachting nu is dat het ’s ochtends flink gaat regenen, dus het zal zo zijn dat mensen hier iets later naartoe komen”, zegt voorzitter Sascha Baggerman van Bevrijdingspop in Haarlem, dat morgen 150.000 bezoekers verwacht. “Wij hebben opgeroepen via social media en onze website dat mensen regenkleding moeten aantrekken.”

Paraplu’s komen het festivalterrein in Haarlem niet op, waarschuwt Baggerman. “Daar kun je mensen de ogen mee uitsteken.”

In de middag wordt veel wind verwacht. Baggerman: “Alles is wat extra vastgezet en gezekerd. En we houden er rekening mee dat, mocht het zover komen, dat alle zeilen uit de podia, torens en alles gehaald kunnen worden.”

Een speciale ploeg staat paraat om in te grijpen als het nodig is. “En we zijn erop voorbereid dat we tijdelijk kunnen ontruimen.” De bezoekers worden op de hoogte gehouden via lichtkranten en social media.

Het wordt verwacht dat de wind in de loop van de middag gaat liggen en het voor de rest van de dag toch nog prima festivalweer wordt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen