Nieuws29 sep '15 08:29

Mamma Mia, dat is veel geld!

Auteur: Bas van Setten

Muziekfans kunnen hun hart ophalen, veel spullen van wereldberoemde artiesten gaan in Londen onder de hamer. Zoals de piano van ABBA en handgeschreven teksten van Bob Dylan.

De piano van ABBA die vandaag verkocht wordt. Foto: ANP
De piano van ABBA die vandaag verkocht wordt. Foto: ANP

"De piano wordt geschat tussen de 600.000 en 800.000 pond. Het is de piano waar tussen 1973 en 1977 alle studio-opnames van hun grote hits zijn gemaakt. Daarnaast heeft Bill Evans er ook nog op gespeeld. Dus hij is het waard", zegt Jop Ubbens, topman van veilinghuis Christie's.

Of de piano het verwachte bedrag oplevert is nog maar de vraag. Ubbens: "Het is natuurlijk geen kunst, het is hobbyisme. Ik weet niet hoe rijk de fans van ABBA zijn, maar ik denk dat het voor bijvoorbeeld rijke Chinezen of Russen een statussymbool is."

 

Golfclubs van John F. Kennedy
Volgens Ubbens kun je een commerciële gradering aanbrengen in dit soort producten."Ik denk dat de Beatles en de Rolling Stones zo’n beetje bovenaan staan. In het kielzog zit Eric Clapton. Daarnaast is alles wat ooit door beroemdheden is aangeraakt interessant. Zo heeft Arnold Schwarzenegger ooit de golfclubs van John F. Kennedy voor 300.000 dollar gekocht."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen