Nieuws19 sep '14 07:29Aangepast op 19 sep '14 13:07

Alle ogen op aandeel Alibaba

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag is de grote dag voor het Chinese bedrijf Alibaba, het wordt genoteerd aan de beurs van New York.

Alibaba wordt voor 68 dollar per aandeel verhandeld. Dat werd gisteren na het sluiten van de Amerikaanse beurs bekendgemaakt.

En daarmee is het de grootste technologie beursintroductie, zegt Wim Zwanenburg van Stroeve en Lemberger vermogensbeheer. "De totale beursintroductie is bijna 22 miljard. Het blijft nog net een beetje achter bij de beursintroductie van twee Chinese banken, maar dit is een mega-event."

Koersstijging na eerste notering
Er zouden al 35 tot 40 instituten ingetekend hebben. "Zij zouden dit elk voor meer dan 1 miljard hebben gedaan. Die 22 miljard wordt ruim overtekend. De koers zal dan ook na de eerste notering gaan stijgen, ik verwacht zo'n 15 procent."

Het fenomeen Alibaba heeft zich tot nu toe alleen tot China beperkt. "Het aantal internetgebruikers groeit daar echter fors. Er wonen 1,3 miljard mensen, daarvan hebben een kleine 800 miljoen een internetaansluiting. Daarnaast heeft het bedrijf nu het geld voor internationale expansie. Natuurlijk gaat een deel van het geld naar de aandeelhouders, maar de winst is enorm. Ze zullen zeker naar de VS en Europa gaan."

Gerelateerde artikelen