Nieuws12 aug '14 08:27Aangepast op 12 aug '14 08:48

'Russische boycot, dus meer groenten en fruit eten'

Auteur: BNR Webredactie

Nederlanders moeten meer groenten en fruit van eigen bodem gaan eten. Zeven grote glastuinbouwbedrijven gaan samenwerken om dat voor elkaar te krijgen. Vanwege de Russische voedselboycot dreigt er een overschot aan groente en fruit.

Image

Rob Bal is CEO van RedStar, één van de bedrijven achter het idee. Hij heeft de strategie al helemaal uitgedacht: "We hebben een initiatief gestart onder de naam 'Samen Sterk'. We willen de Nederlandse consument oproepen om meer Nederlandse groente en fruit te eten. Dat in navolging van initiatieven die ook in andere landen zijn gedaan. In Polen is een soortgelijk initiatief gestart met appels en dat is een groot succes. Net als in België waar het om peren gaat."

Volgens Bal is het mogelijk om daarmee het wegvallen van de Russische export op te vangen:

 

"Ter vergelijking: de Spanjaarden eten meer dan zes tomaatjes per dag. Dus het is absoluut haalbaar. Dat geldt voor tomaten, maar zeker ook voor tomaten, paprika's, etc."

'Klanten moet je verdienen'
Retail- en merkdeskundige Paul Moers heeft grote twijfels bij het initiatief, zegt hij op BNR: "Ik vind het een zeer ongelukkig idee. Ik vind het ook heel opportunistisch."

Hij legt uit:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen