Nieuws10 okt '14 11:25

OV Amsterdam moet schoner, efficiënter en gastvrijer

Auteur: Karlijn Meinders

Alexandra van Huffelen wil als nieuwe GVB-directeur de auto in het centrum van Amsterdam gaan verslaan. Ze gaat zich richten op het efficiënter, schoner en gastvrijer maken van het ov in Amsterdam.

De frequentie in drukke gebieden moet omhoog, de informatie duidelijker, de bestuurders gastvrijer en de voertuigen schoner. "Het grootste doel van de GVB voor de komende tijd is het laten groeien van het aantal reizigers van 750.000 naar een miljoen", vertelt Van Huffelen van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB). "Dit moeten we met minder geld gaan doen en daar gaan we hard voor werken." Dit betekent dat op drukke plekken de frequentie omhoog gaat, maar op de rustige plekken omlaag.

Geen fusie
In een fusie van alle openbaar vervoerders ziet Van Huffelen niet meteen wat. Volgens haar is het belangrijker om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen. "Reizigers mogen straks niet meer merken dat het meerdere bedrijven zijn. In- en uitchecken zou straks niet meer tussen vervoerders moeten gebeuren." Voor toeristen moet het ook makkelijker worden met het Amsterdam Ticket.

Emissievrij
Oude vervuilende voertuigen zullen uit de stad verdwijnen. Trolleybussen zijn daarbij een mogelijkheid. "En dit jaar nog zullen er in ieder geval nieuwe metro's gaan rijden. In de loop van volgend jaar willen we alle oude weg hebben uit de stad."

Van de politiek in het ov
Van Huffelen zat jaren in de Rotterdamse politiek voor D66. "Ik wilde graag terug naar het bedrijfsleven. Daar kom ik ook vandaan. De politiek komt vast nog een keer terug, maar zo'n kans om voor het GVB te mogen werken laat ik niet liggen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen