Nieuws11 mrt '15 07:57

Blurred Lines plagiaat van Marvin Gaye

Auteur: BNR Webredactie

Artiesten Pharrell Williams en Robin Thicke hebben zich schuldig gemaakt aan plagiaat. Hun lied Blurred Lines uit 2013 lijkt te veel op het nummer Got to give it up van soullegende Marvin Gaye. Dat heeft een rechtbank in Los Angeles bepaald.

ANP Kippa
ANP Kippa

Williams en Thicke moeten 7,4 miljoen dollar overmaken aan de nabestaanden van Gaye.

Het bedrag bestaat uit 4 miljoen dollar daadwerkelijke schade plus 3,4 miljoen dollar vanwege schending van het auteursrecht. De familie van Marvin Gaye had een veel hogere schadevergoeding, namelijk 25 miljoen dollar geëist. Dochter Nona Gaye reageerde emotioneel op de uitspraak: "Ik voel me vrij, verlost van de banden met Pharrell Williams en Robin Thicke en de leugens die ze hebben verteld."

Tijdens de hoorzittingen namen Williams en Thicke plaats in het getuigenbankje. Beiden zeiden dat Thicke geen rol had gespeeld bij het schrijven van Blurred Lines. Pharell zei dat hij pas later doorhad dat het lied leek op het nummer van Marvin Gaye.

Geen van beide artiesten was aanwezig bij de uitspraak. Hun advocaat zei dat alle opties - ook die voor hoger beroep - open worden gehouden. "Het gaat om veel geld. Het is niet de bedoeling dat mijn cliënten failliet gaan."

De nabestaanden van Gaye proberen nu een verbod op de verdere distributie van Blurred Lines af te dwingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen