Nieuws7 aug '15 14:21

Doodsbange getuigen tegen Bandidos trekken zich terug

Auteur: BNR Webredactie

Veel getuigen en slachtoffers van de Bandidos zijn bang om een verklaring af te leggen bij de politie. Dat melden de Limburgse kranten die het politiedossier naar de criminele activiteiten van de motorbende hebben ingezien.

Getuigen zijn vooral bang dat een Bandidoslid wraak neemt als ze de politie helpen, vertelt Niki van der Naald, één van de schrijvers van het verhaal.

Makelaar
De slachtoffers zijn veelal mensen die zaken deden met leden van de club. "Dat kan om legale of illegale handel gaan, maar in het dossier zit ook een voorbeeld van een makelaar die wordt bedreigd door de bendeleden omdat hij hen zou hebben gedupeerd", zegt de journalist. "De bende zou de man hebben opgezocht en hem hebben gedwongen geld af te staan, anders zou zijn auto worden afgepakt. In eerste instantie meldt hij zich doodsbang bij de politie, maar als hij wordt gevraagd een verklaring af te leggen, krabbelt hij terug en zegt: de zaak is wat mij betreft gesloten."

Coulant
De slachtoffers realiseren zich dat ze met hun gegevens in het politiedossier komen en dat dit ook door de Bandidos kan worden ingezien.

 

Genoeg bewijs
Ondanks de terugtrekkende getuigen loopt het bewijs tegen de Bandidos volgens het Openbaar Ministerie geen gevaar. Volgens Van der Naald komt dat doordat justitie vrij lang een aantal leden heeft gevolgd en afgeluisterd en daardoor een heleboel zaken in het dossier kan basseren op wat de bendeleden uiteindelijk zelf via de telefoon hebben gezegd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen