Nieuws19 feb '15 10:56Aangepast op 19 feb '15 11:28

PEC Zwolle: Ron Jans mag weg als grote clubs lonken

Auteur: Karlijn Meinders

PEC Zwolle groeit hard, maar heeft volgens PEC-voorzitter Adriaan Visser niet de illusie bij de grote jongens te horen. Er bestaat zelfs een clausule die het toelaat dat spelers, maar ook bijvoorbeeld trainer Ron Jans, mogen vertrekken als zij aan de slag kunnen bij grotere clubs.

Foto: ANP
Foto: ANP

De Zwolse club mag dan wel uit zijn jasje groeien, buiten de schoenen wordt er niet gelopen. Stapsgewijs wil de club wel doorontwikkelen en een nieuwe financiële impuls is daarvoor gewenst, maar ze meten zich nog lang niet aan grote clubs als Ajax, Feyenoord en PSV, zegt PEC-voorzitter Adriaan Visser. "Dat moeten we ook niet willen. Die clubs hebben een gigantische begroting, die hebben wij niet."

Ambitie is er wel, maar geen illusies, zegt Visser. "We willen elke wedstrijd natuurlijk winnen, maar we leven ver boven onze stand en genieten dan ook van het huidige succes.

 

"We hebben veel geïnvesteerd in de technische en medische staf. Spelers kunnen zich hier doorontwikkelen. Bij ons kunnen ze weer voetballen en beter worden om door te stromen naar grotere clubs."

 


 
"Dat vinden we alleen maar mooi. Hij zou dat verdienen", voegt Visser daaraan toe. Rijk door transfers zal de club niet snel worden. "We houden ons keurig aan het salarisplafond. De max is 200.000 euro. Afhankelijk van de bijdrage voor de hoofdselectie zitten de spelers in een bepaalde categorie."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen