Nieuws8 mrt '11 13:36

Menu 2050: Insekten, algen en kweekvlees

Auteur: Thijs Baas

In BNR Denktank praat Harmke Pijpers onder meer met Jeroen Knol, business developing manager voeding bij de Universiteit Wageningen, over onze toekomstige menukaart.

Ook wetenschapsnieuws met Sven de Jong van Science Center Nemo. Verder aandacht voor Strukton, dat is genomineerd voor een Erasmus Business Award voor de grootste afzinktunnel ter wereld, die het in Zuid-Korea bouwt. Verslaggever Hester van Dijk zocht directeur Martijn Smitt van Strukton Civiel op. Om het enorme gevaarte, ter grootte van een flatgebouw, te bouwen ontwikkelde Strukton onder meer een systeem, waarmee de hoogte van golven tot op de centimeter nauwkeurig kan worden voorspeld.

Frans Nauta

Innovatie-expert Frans Nauta komt met zijn wekelijkse column, waarin hij zijn visie geeft op innovatie. Architecten en  oud-TU-Delft-studenten David Mulder en Max Cohen De Lara bedachten drie varianten en presenteren die morgen tijdens de tentoonstelling Theaters van de Democratie. Marjolein Schippers studeerde kunstmatige intelligentie en filosofie an de Rijksuniversiteit Groningen. Ze bedacht een grappig experiment: ze liet proefpersonen in de mri-scanner het spel Hints met elkaar spelen. Ze is onze promovendus van de week.

Uitvindersprijzen

Het European Patent Office nomineerde vijftien mensen en initiatieven voor de jaarlijkse Europese uitvindersprijzen. Erg interessant, maar één probleem: Er zitten geen Nederlandse initiatieven tussen. In de studio is Wouter Pijzel, directeur van de Nederlandse Orde van Uitvinders en Siert Wijnia, mede-uitvinder van de 3D-printer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen