Nieuws7 apr '15 08:16Aangepast op 7 apr '15 10:12

Weer kritiek Kamp, nu om hoogspanningsnet

Auteur: Karlijn Meinders

De aanleg van een hoogspanningstracé in West-Brabant levert nieuwe kritiek op voor minister Kamp. Gemeentes, provincie, omwonenden en natuur- en milieuclubs vallen massaal over hem heen om de route van van masten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Verslaggever Harmen van der Veen sprak met Rogier Gerritzen, voorzitter van een bewonersvereniging uit Oosterhout. Hij vertelde aan Van der Veen dat de lokale politiek en bewoners al meerdere alternatieve plannen aangedragen hebben.

"Het gaat een heleboel mensen aan", zegt Gerritzen. "We staan hier in het stuk bos waar de verbinding door zou gaan lopen en 50 meter verderop ligt een woonwijk met 6500 mensen die de gevolgen ook zouden merken."


 

De beslissing over het traject is nog altijd niet genomen. Vanavond komt de kwestie aan de orde in de Tweede Kamer. Hayke Veldman, woordvoerder ruimtelijke ordening voor de VVD, is daar bij. Hij vertelt dat het een lastige kwestie is.

"Afgelopen zomer werd bekend dat een eerder gekozen tracé niet door kon gaan en dat er een nieuw plan zou komen. Het is logisch dat de omwonenden van het nieuwe tracé daar van zijn geschrokken. Kamp heeft wel al aangegeven dat hij haalbare alternatieven wil gaan bekijken. Als dat leidt tot vertraging dan accepteert hij dat zei hij, maar dan wil ik wel van hem weten wat voor risico's zo'n vertraging dan met zich meebrengt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen