Nieuws26 nov '14 09:13

Kamer besluit over Lelystad Airport. Doe het niet, zegt de Vogelwacht

Auteur: Bram van Dijk

Na vijf maanden uitstel gaat het er nu toch echt van komen. De Tweede Kamer beslist vandaag of Lelystad Airport er komt. De Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland vindt het een gevaarlijk plan.

En niet alleen voor de vogels in het gebied, ook voor de passagiers. Dat zegt Marius Bouscholte van de Vogelwacht. Flevoland is ontzettend vogelrijk en het vliegveld zal in de directe omgeving van drie beschermde vogelgebieden komen te liggen. "Er is dus ontzettend veel beweging aan grote vogels."

De organisatie heeft dit al eerder bekend gemaakt aan staatssecretaris Mansveld én aan de bestuurders van Lelystad Airport. "Die bagatelliseren het probleem. Zij zeggen: ach, we komen er wel uit. Maar dat heeft ons nog ongeruster gemaakt. Ze hebben totaal geen idee wat de kans op vogelaanvaardingen is. Ze hebben er nooit goed onderzoek naar gedaan."

Bouscholte hoopt erop dat Kamerleden vandaag aandringen op een 'goed gericht systematisch veldonderzoek naar de kans op vogelaanvaardingen'. "Iets wat nu totaal ontbreekt."

Gerelateerde artikelen