Nieuws7 jul '14 14:05

Kandidaatsteden Olympische Winterspelen 2022 bekend

Auteur: BNR Webredactie

Oslo, Peking en Almati gaan uitmaken wie de Olympische Winterspelen van 2022 mag organiseren. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte maandag in Lausanne officieel bekend dat de steden uit respectievelijk Noorwegen, China en Kazachstan de kanshebbers voor het sportevenement zijn.

Oslo, Peking en Almati zijn als enige drie steden nog in de race. Eerder hadden ook Krakau (Polen), Stockholm (Zweden) en München (Duitsland) plannen voor de organisatie. Die steden trokken zich echter terug omdat de bevolking tegen de organisatie van het evenement was. Lviv (Oekraïne) besloot zich eveneens terug te trekken, vanwege de roerige situatie in het land.

Kazachstan en China hebben niet eerder de Winterspelen georganiseerd. Voor Noorwegen zou het de derde keer zijn. Daar vonden al eens Winterspelen plaats in Oslo (1952) en Lillehammer (1994).

Tijdens de afgelopen edititie in Sotsji was Nederland met 24 medailles en een vijfde plek in de top tien erg succesvol. Alle medailles, waarvan 8 goud, werden behaald op het onderdeel schaatsen.

Het IOC beslist op 31 juli 2015 in Kuala Lumpur welke stad de gastheer wordt. Sinds 1994 vinden de Winterspelen in de even jaren tussen de Zomerspelen plaats. De eerstvolgende Winterspelen worden in 2018 gehouden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen