Nieuws3 nov '13 23:23Aangepast op 4 nov '13 08:16

Stroomstoring treft Publieke Omroep

Auteur: ANP Nieuws

De uitzendingen van de publieke omroep op radio en tv zijn gisteravond getroffen door een stroomstoring op het Mediapark in Hilversum.

Vanaf ongeveer 11 uur lagen de tv-zenders Nederland 1 tot en met 3 er uit en waren Radio 1, 3FM en Radio 6 niet te beluisteren. Om ongeveer 10 over half 12 keerden de radiozenders en Nederland 1 weer terug in de ether en waren op 2 en 3 tekstberichten te zien.

Studio Voetbal in het donker
Dat meldde de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Aanvankelijk zat het alleen programma Studio Voetbal in het donker en werd het programma bij kaarslicht gepresenteerd. Vervolgens viel Radio 1 stil en daarna gingen de publieke zenders Nederland 1 tot en met 3 op zwart en bij digitale uitzendingen op groen. De website van de NPO was eveneens korte tijd onbereikbaar.

De oorzaak van de stroomstoring is nog niet bekend, vertelt Henk Hagoort, chef van de Nederlandse publieke omroep, op BNR. "Dat willen we nu natuurlijk ook heel graag weten, want het is niet niks als alle zenders uit de lucht gaan."

Feiten op een rij
De storing werd waarschijnlijk veroorzaakt door een test van de noodstroomvoorziening, beaamt Hagoort. "Dat heb ik ook gehoord, maar ik wil graag van de stroombeheerder de echte oorzaak horen en de feiten op een rijtje zien vanmorgen."

Alle tv- en radiozenders zijn inmiddels weer in de lucht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen