Nieuws17 mrt '12 12:02

Het is waar: vrouwen parkeren slechter dan mannen

Auteur: Anne-Greet Haars

Mannen zeggen het altijd, waar vrouwen het altijd ontkennen, maar resultaten uit een onderzoek laten zien dat vrouwen inderdaad meer moeite hebben met parkeren dan mannen.

Officiële cijfers van de Britse 'Driving Standards Agency' tonen dat vrouwen eerder zakken op het rijexamen door de problemen met het inparkeren. Ook laat het onderzoek zien dat vrouwen hun theorie-examen vaker niet halen dan mannen.

Inparkeren
Wat betreft het inparkeren behaalden de vrouwen slechte resultaten. Maar liefst twee keer zoveel vrouwen faalden voor het inparkeren op het rijexamen dan mannen.

Alle fouten
Er worden 1,6 miljoen rijexamens per jaar afgelegd in Engeland. Er werden in het jaar 2010-2011 door kandidaten 1,660,206 fouten gemaakt waardoor ze zijn gezakt. Ruim 57 procent van deze fouten werd gemaakt door vrouwen.

Tegengestelde berichten
Toch blijft de discussie voortduren, want de cijfers gaan in tegen een andere rapport waarin weer wordt geschreven dat vrouwen beter zijn in parkeren. Daarin staat dat vrouwen er langer over doen, maar de auto beter parkeerden.

90 keer zakken
Wees niet getreurd als je je aangesproken voelt door de cijfers, want het kan altijd gekker: een vrouw uit Londen is maar liefst 90 keer gezakt voor haar rijexamen.

En, nog een excuus voor de Nederlandse vrouw: het was een Brits onderzoek!
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen