Nieuws16 mrt '15 15:09Aangepast op 16 mrt '15 15:48

Neelie Kroes: 'Het is uitgesloten dat ik minister EZ word'

Auteur: Bram van Dijk

De huidige aanvoerder van de Nederlandse start-up-wereld Neelie Kroes sluit het uit dat ze minister van Economische Zaken wordt. Ze wil niet zeggen of ze gevraagd is.

Foto: ANP
Foto: ANP

Op de vraag of ze de nieuwe minister van Economische Zaken wordt, zegt ze resoluut: "Uitgesloten. Ik heb nu een ongelofelijke interessante baan met een fantastisch team en een gehoor waar ik dagelijks door gevoed wordt."

Of ze gevraagd is, wil ze niet zeggen. "Ik wens u een fijne dag", zei ze tegen Zakendoen met-presentator Rens de Jong.

De naam van Kroes ging rond omdat minister Kamp in aanmerking zou komen voor de baan als minister van Justitie. In dat geval zou zijn post als minister van Economische Zaken vacant zijn.

Nog veel te doen
Volgens Kroes is er in haar functie veel werk te verzetten. "Ik zit nu in een werkterrein waar het allermeeste gedaan kan worden. Iedere Nederland is geïnteresseerd om wat meer zekerheid te krijgen voor zijn kinderen en kleinkinderen om een baan te vinden die de moeite waard is. En met die start-up-wereld is het fascinerend wat wij als Nederland als gateway to Europe kunnen bereiken."

Ze is immers net begonnen met haar functie. "Ik heb deze taak op me genomen voor 1,5 jaar. Er zijn nu twee maanden voorbij. En als ik zie wat voor enthousiasme we uit de omgeving van de start-up-wereld krijgen. Ik heb nog nooit in zo'n enorm enerverend en inspirerende omgeving gewerkt. En dat zegt wat."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen