Nieuws6 nov '14 08:17

Politie: slachtoffer liquidatie is Hans Nijman

Auteur: BNR Webredactie

Bij een liquidatie gisteravond laat in Beverwijk is de voormalige K1-fighter Hans Nijman om het leven gekomen. Dat heeft de politie zojuist bevestigd.

Nijman stond bekend als iemand die gewelddadige klussen opknapte voor de top van de Nederlandse onderwereld. De schietpartij vond plaats vlakbij de sporthal van Nijman en topcrimineel Dick Vrij. Die liet zich onlangs vrijwillig opsluiten nadat de recherche hem had gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst stond.

De hele nacht is technisch onderzoek uitgevoerd op de plaats delict. Wat voor wapen er is gebruikt, is nog niet bekend, zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg. "We hebben veel sporen verzameld, maar het is een vrij uitgebreide klus. We moeten nu gaan kijken wat het onderzoek heeft opgeleverd."

 

Of er een verband is met de schietpartij en Vrij wordt eveneens onderzocht.

Onbekende
Voor de politie was Nijman zeker geen vreemde, zegt Vughts. "De politie heeft hem nooit een grote zaak binnen kunnen trekken, maar hij werd gezien als iemand die wel eens drugs zette. Hij is groot en sterk en gerenommeerd vechtsporter geweest."

 

De vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra noemde Nijman ooit als een van de leden van de groep die zakenlieden afperste. Ook Frank Ros, die vandaag opnieuw als kroongetuige in het Passageproces voor komt, had contact met Nijman en Vrij.

Vughts: "Ros heeft gezegd dat hij die sportschool gebruikte als hij Dino Soerel wilde benaderen. Nijman en Vrij waren dik met Soerel, dat was geen geheim."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen