Nieuws3 jul '13 08:22Aangepast op 3 jul '13 09:50

Ochtendkrant nrc.next krijgt zaterdageditie

Auteur: Anne-Greet Haars

Ochtendkrant nrc.next krijgt in het najaar een editie op zaterdag. Met dit initiatief wil NRC het succes van nrc.next doordeweeks uitbreiden naar het weekeinde.

"Het is wel zo dat veel nrc.next-lezers doordeweeks de nrc.next lezen en in het weekend het NRC Handelsblad, maar de nrc.next beantwoordt aan een behoefte die we hier samenvatten als 'meer weten, minder tijd': een dunne krant die de belangrijkst zaken uit het nieuws haalt en analyseert en becommentarieert. Het zou gek zijn als dit publiek die behoefte niet op zaterdag heeft", legt NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch woensdagochtend op BNR uit.

Uitbreiding redactie
Sinds de oprichting verschijnt nrc.next alleen op werkdagen. Voor de introductie van de nieuwe zaterdagkrant wordt de redactie uitgebreid. Net als doordeweeks, deelt de nrc.next ook op zaterdag artikelen met NRC Handelsblad. "Daarmee is het ook relatief goedkoop om deze krant in de markt te brengen", zegt Vandermeersch.

Bijlage over Amsterdam
NRC Handelsblad komt in het najaar ook met een wekelijkse bijlage over Amsterdam die alleen in en rond de hoofdstad wordt verspreid. "Wat reilt er en zeilt er in de hoofdstad? Wat is de talk of the town? Waar kun je lekker eten? En waar kan je dit weekend met je kinderen heen?'', omschrijft Vandermeersch de inhoud van de acht pagina's tellende bijlage op vrijdag. Het gaat om een proef.

Als die slaagt wil NRC een soortgelijke bijlage voor Rotterdam en mogelijk ook andere steden gaan maken. Vandermeersch: "Om eerlijk te zijn: ik had het heel graag zowel in Amsterdam als Rotterdam geprobeerd. Maar je moet ergens beginnen en het ergens proberen."

Vormgeving
De middagkrant van het NRC Handelsblad verschijnt vanaf eind augustus in een nieuwe vormgeving met nieuwe lettertypes en een andere structuur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen