Nieuws11 dec '14 13:32

Verlies van 300 banen bij uitgeverij Wegener

Auteur: BNR Webredactie

Bij uitgeverij Wegener verliezen 300 mensen hun baan. Dat bevestigt de ondernemingsraad van Wegener aan BNR. Op dit moment is er een bijeenkomst in Doorn, waar personeel wordt ingelicht over de reorganisatie.

In totaal verdwijnen er dus 300 fte's (fulltime dienstverbanden). BNR-verslaggever Laurens Boven is in Doorn en vertelt wat dat precies betekent voor de toekomst van de uitgeverij. "Ik heb net gesproken met de secrtearis van de ondernemingsraad en hij vertelt mij dat 150 journalisten en 150 mensen met ondersteunende functies hun baan kwijt zullen raken."

Wegener zal worden samengevoegd met de Nederlandse Persgroep en krijgt daarmee een nieuwe Belgische eigenaar: Christian van Thillo. "Er komt één centrale nieuwsdienst, die waarschijnlijk in Rotterdam wordt gevestigd. In de visie van Van Thillo zijn er na de overname gewoon te veel dubbele functies."

Er is volgens Boven wel vertrouwen in de nieuwe eigenaar. "De overname is nog niet helemaal rond, maar dat vertrouwen in Van Thillo is er in principe wel. Hij heeft zich al wel bewezen als een kenner, een echte uitgever, die de kranten beter wil maken. De ondernemingsraad wil straks wel in de gaten gaan houden of de regionale verslaggeving niet minder goed wordt, omdat er veel meer gebruik zal worden gemaakt van flexibele arbeidskrachten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen