Nieuws10 okt '11 13:23Aangepast op 17 okt '11 11:36

ICT-specialist: Ik vond mijn investeerder via Twitter

Auteur: Saskia van Huijgevoort

‘Het kostte doktoren zeven lange jaren om vast te stellen dat mijn broer Asperger heeft,’ zegt ICT-specialist Freena Eijffinger (30). Ze maakte de Autitouch: een geautomatiseerde diagnose voor autisme.

Auteur: Joost Bijlsma. Dit artikel is deels overgenomen van de FD-website Young Entrepreneur.

De Autitouch werkt met een grote computer in de vorm van een tafel. Het tafelblad is een aanraakscherm (microsoft Surface). Een kind dat mogelijk autistisch is, kan op het scherm een speelse test maken.

Tiijdens de ontwikkeling van de Autitouch werkte Eijffinger onder andere samen met ‘business angel’ David den Braver. Hij is een ondernemer die in het verleden zijn bedrijf in snijbestendige kleding voor shorttrackschaatsers heeft verkocht. De twee kennen elkaar van de Haagse Caballero-fabriek, waar ze eerder, ieder afzonderlijk aan andere start-ups werkten.

Een onderneming kan niet zonder geld. Hoe zijn jullie daaraan gekomen?
Eijffinger: "Via Twitter. Ik schrijf op internet over alles wat mij bezighoudt, dus ook over mijn idee voor Autitouch. Een TNO-medewerker wees mij via een tweet op een collega die zelf een spel had ontwikkeld om kinderen met autisme te laten samenwerken. Via hem kwamen wij op het spoor van de SBIR-regeling van dat onderzoeksinstituut."

"Vorig jaar november wonnen we een tender en met het geld van TNO kunnen we het product ontwikkelen. Een deel geven we uit bij TNO."

Lees verder op de website van Young Entrepreneur.

Gerelateerde artikelen