Nieuws6 sep '13 11:37Aangepast op 11 sep '13 17:47

DSM en universiteiten zetten nieuw bio-instituut op

Auteur: Melvin Captein

Chemiebedrijf DSM, de Technische Universiteit Eindhoven en Maastricht University zetten samen een nieuw instituut op dat zich bezig gaat houden met de ontwikkelingen van biobased - en biomedische materialen, onder andere voor medische toepassingen.

Dat laat Atzo Nicolaï, directeur van DSM Nederland, weten in BNR Paul van Liempt. Het instituut gaat InSciTe heten en moet binnen afzienbare tijd gestalte krijgen. "We zijn er echt ver mee. Momenteel werken we aan een concreet zesjarenplan over hoe we willen gaan groeien." Het instituut krijgt twee verschillende takken: één gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van biobased materials, de ander richt zich op biomedische toepassingen.

Nicolaï ziet in de biomedische industrie een enorme groeimarkt. "Op termijn wordt de biomedische markt heel interessant. Daar draait het om echte innovaties. Er liggen mijns inziens heel veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven."

Nicolaï sprak in de uitzending ook over het Energieakkoord, dat vandaag wordt ondertekend. In zijn ogen had in dat akkoord meer ruimte moeten worden ingeruimd voor innovatieve energieproductie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen