Nieuws13 jan '12 11:39

Hotel van 30 etages in 15 dagen [video]

Auteur: Edme Koorstra

Een Chinese aannemer heeft in vijftien dagen een hotel van dertig verdiepingen uit de grond gestampt. Goedkoop, super-efficiënt en bestand tegen de zwaarste aardbevingen.

In de Chinese provincie Hunan heeft de Broad Group het Ark Hotel neergezet. De aannemer had er vijftien dagen voor nodig om de dertig verdiepingen op een lege bouwplaats neer te zetten. Dat is 360 uur, dus één etage per etmaal.Prefab
Het hele hotel is vantevoren in delen in de fabriek gebouwd en ter plekke in elkaar gezet. Op die manier is er enorm bespaard op de kosten: de aannemer claimt dat die manier van bouwen drie tot tien keer goedkoper is dan de normale manier. De hoeveelheid bouwmaterialen is veel kleiner, zo zou er eenzesde van de gewone hoeveelheid cement nodig zijn geweest.

Aardbevingen
Volgens de aannemer is het gebouw bestand tegen aardbevingen tot een kracht van 9 op de schaal van Richter. Het hele gebouw is geïsoleerd voor geluid en warmte, en in elke kamer wordt constant de luchtkwaliteit in de gaten gehouden. Dat is nodig vanwege de luchtvervuiling in de regio.

Meer, hoger
De Broad Group heeft plannen klaarliggen voor nog eens 150 van zulke projecten. De aannemer claimt dat hij per jaar 10 miljoen vierkante meter aan wolkenkrabber kan bouwen.

Zes dagen
In 2010 haalde Broad Group al dezelfde stunt uit met een gebouw van vijftien verdiepingen. De bouw daarvan duurde zes dagen.


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen