Nieuws10 jun '13 10:24Aangepast op 10 jun '13 11:14

Sergio Herman sluit keuken Oud Sluis

Auteur: ANP Nieuws

Topkok Sergio Herman sluit zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Hij stopt op het hoogtepunt, zoals hij altijd heeft gezegd. Dat maakte hij maandag bekend op zijn website.

Herman sluit de deuren van het restaurant in het Zeeuwse Sluis op 22 december. Hij blijft echter koken en heeft veel plannen voor de toekomst. ''Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt.''

De komende jaren zal Herman zich vooral richten op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. De chef zal in beide restaurants nog elke week in de keuken aanwezig zijn.

Piet Boon
De echtgenoot van Ellemieke Vermolen heeft grootse plannen met Pure C, het restaurant dat hij in 2010 opende in Cadzand-Bad en dat in 2011 zijn eerste Michelinster kreeg. De chef: ''Voor Pure C geldt dat ik het langzaam maar zeker naar een hoger niveau wil tillen. We zijn in 2010 begonnen als eenvoudige brasserie en kregen in 2011 al een Michelinster toegekend. Mijn chef-kok Syrco Bakker heeft zich de afgelopen jaren bewezen en is zeer ambitieus. Ik weet dat hij zich nog verder kan ontwikkelen en daar wil ik hem graag bij begeleiden.''

Naast Pure C zal Herman ook veel tijd doorbrengen bij La Chapelle, het restaurant dat in januari 2014 zijn deuren opent in de kapel van een voormalig militair hospitaal in Antwerpen. Piet Boon tekende voor het ontwerp. Herman wil ook meer energie steken in Minestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is. Hij sluit niet uit in de toekomst meer restaurants te openen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen