Nieuws20 jun '14 07:37Aangepast op 20 jun '14 09:03

Menselijke resten gevonden in Panama

Auteur: Eva Oude Elferink

De menselijke resten die donderdag in de jungle van Panama zijn aangetroffen, zijn vermoedelijk van de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon. Dat zegt een woordvoerder van de politie. DNA onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad gaat om de twee Nederlandse vrouwen.

Eerder bevestigde het Nederlandse ministerie van Buitenlanse Zaken al dat bij de zoektocht naar de twee vrouwen botten en schoenen zijn gevonden. Op beelden van de Panamese televisie is te zien hoe een onderzoeksleider met een klein pakketje terugkomt uit de jungle.

Het vermoeden bestaat dat de resten die gevonden zijn, afkomstig zijn van de twee vermiste meisjes, laat politiewoordvoerder Bernhard Jens weten. De botten en schoenen zijn naar een forensisch lab in Panama-stad gestuurd waar DNA-onderzoek zal worden uitgevoerd.

Rugtas
Hoe lang het zal duren voordat het lab definitief uitsluitsel kan geven of de resten inderdaad afkomstig zijn van Kremers en Froon, is niet bekend. De twee vrouwen worden sinds 1 april vermist. Ze zouden een wandeling gaan maken, maar keerden niet meer terug naar hun pension.

Eerder werd al een rugtas teruggevonden die aan de vrouwen toebehoorde. In diezelfde omgeving, op zo'n acht uur van de plek waar ze voor het laatst zijn gezien, zijn de resten gevonden.

De lokale politie sluit nog altijd niet uit dat de vrouwen zijn verdwaald, maar houdt ook rekening met een eventuele ontvoering of moord. Tijdens een persconferentie donderdagavond liet de politie weten de zoektocht naar de vrouwen onverminderd door te zetten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen