Nieuws20 jun '14 15:21Aangepast op 20 jun '14 16:06

"Gevonden schoen Panama in Nederland gekocht"

Auteur: BNR Webredactie

Eén van de in Panama gevonden schoenen van de twee vermiste Nederlandse meisjes is vrijwel zeker in Nederland gekocht. Dat vertelt verslaggever Rik Dogger van RTV Utrecht aan BNR.

De schoenen zijn gisteren samen met lichaamsresten gevonden in het gebied waar eerder een rugzak opdook van de vermiste Kris Kreemers en Lisanne Froon. De Panamese justitie denkt dat de botten afkomstig zijn van de vermiste vrouwen. De lichaamsresten worden nu onderzocht in een lab in Panama.

De gevonden wandelschoen is van het merk Wildebeast. Alleen winkelketen Perry Sport verkoopt dat merk.

Wandeling
De twee vrouwen worden sinds 1 april vermist. Ze zouden een wandeling gaan maken, maar keerden niet meer terug naar hun pension.

Eerder werd al een rugtas teruggevonden die aan de vrouwen toebehoorde. In diezelfde omgeving, op zo'n acht uur van de plek waar ze voor het laatst zijn gezien, zijn de resten gevonden.

De lokale politie sluit nog altijd niet uit dat de vrouwen zijn verdwaald, maar houdt ook rekening met een eventuele ontvoering of moord.

Familie
De families van de meisjes zijn in shock. ,,De families worden de laatste dagen geconfronteerd met publicaties waarin persoonlijke details worden gepubliceerd, mogelijk van Kris en Lisanne hoewel dat op dit moment niet 100 procent vaststaat. Foto’s en andere details komen hard binnen, niet alleen bij de families maar ook bij vrienden, kennissen en alle andere direct betrokkenen bij deze zaak'', zo staat in een verklaring.

DNA-onderzoek
Op dit moment vindt DNA-onderzoek plaats op de gevonden menselijke resultaten.  De resultaten zullen zeer waarschijnlijk pas na het weekend duidelijkheid kunnen geven of het gaat om de vermiste meisjes.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen