Nieuws21 mei '14 12:17

Digitale kinderlokker Frank R. voor de rechter

Auteur: Bram van Dijk

De digitale kinderlokker Frank R. uit Cuijk staat vandaag voor de rechter. Het zou om de grootste groomingzaak ooit in Nederland gaan. Hij zou via de webcam honderden meisjes hebben benaderd. Enkele daarvan zou hij fysiek hebben misbruikt.

De zaak is zeer omvangrijk. Verslaggever Harmen van der Veen somt het donkere feiten op. "144.000 foto met kinderporno. 26.000 filmpjes waarvan de meeste zelf gemaakt. Van 100 meisjes is de identiteit bekend en maar 17 meisjes hebben aangifte gedaan." Ook zijn enkele van hen fysiek misbruikt en is er een verkrachting aan het licht gekomen. De rechtbank heeft besloten dat slachtoffers van Frank R. vrijdag achter gesloten deuren mogen getuigen.

'Maar één geval van grooming'
Deze zaak wordt omschreven als de grootste groomingzaak ooit in Nederland. Volgens Sidney Smeets, advocaat gespecialiseerd in zedenzaken, is dit niet juist. "Grooming wil zeggen dat je via internet minderjarige probeert te verleiden tot een seksuele afspraak. Hier gaat maar om één geval van grooming. In ieder geval zoals het juridisch gedefinieerd wordt."

Smeets denkt dat het OM de zaak probeert te framen, zodat het een voorbeeld is 'hoe erg het op internet allemaal is'. "Deze zaak heeft heel veel trekken van zaken die al veel eerder zijn voorgekomen. Nu probeert het OM dat te verkopen als grootste groomingzaak ooit."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen