Nieuws25 apr '14 07:10

Geen kort geding van Ajax-supporters VAK410

Auteur: BNR Webredactie

De Ajax-supporters van VAK410 die de uitwedstrijd tegen Heracles niet mogen bezoeken, spannen toch geen kort geding aan. Dat zegt hun advocaat Christian Visser tegen BNR.

Volgens Visser hebben de betreffende supporters tegen hem gezegd dat 'het niet in het belang van de club is om nu te procederen'. "Dan komen er nog meer verschillen en strijd en dat willen ze niet. Ze willen nu juist uitstralen dat Ajax één club is en dat er onderling geen problemen zijn."

Gesloten koop
Ajax verbood de fans naar de wedstrijd met Heracles Almelo te komen, nadat fans uit VAK410 vuurwerk op het veld gooiden tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Visser had wel vertrouwen in een zaak. "Vooral als het gaat om de mensen die niet eens aanwezig waren bij de bekerfinale. Ajax kan niet zomaar een koop die gesloten is ongedaan maken."

Begrip
Toch is er begrip voor deze actie van Ajax. "De club is in paniek geraakt en moet nu naar buiten toe laten zien: wij pakken dit goed aan. Maar dat de KNVB zegt het een goed idee te vinden; dat vind ik moeilijk voor te stellen."

Gerelateerde artikelen