Nieuws14 okt '14 17:19

De Stroopwafelpiet pakt goed uit voor Gouda

Auteur: BNR Webredactie

Zwarte Piet krijgt bij de nationale intocht op 15 november hulp van de stroopwafel- en kaaspieten. Dat is goed voor de marketing, denkt de burgemeester van Gouda.

Sinterklaas
Sinterklaas

Marketingdeskundige Rob Benjamens vindt het een slimme zet van de gemeente. "Je haakt in op de actualiteit en het feit dat wij er al over praten. Dat geeft aan dat ze raak geschoten hebben. Het kan nooit kwaad voor de producten, dat ze het hebben over de Goudse kaas en stroopwafels."

Hij denkt dat bedrijven volgen, maar waarschuwt wel om voorzichtig te zijn. "Het onderwerp is beladen, dus je moet wel oppassen dat je de goede snaar raakt. Als je het misbruikt, denk ik dat het een soort van boemerang is die je in je nek krijgt. Ik had eigenlijk al eerder inhakers op de hele discussie verwacht, maar dat is niet gebeurd. Dat geeft maar aan dat het een moeilijk onderwerp is."

Andere steden
Benjamens verwacht niet dat andere steden snel zullen volgen. "Ik denk niet dat een andere stad plotseling heel creatief gaat worden en zegt 'nou, wij hebben ook iets leuks bedacht'. Ik denk dat dat heel averechts zal werken."

Gerelateerde artikelen