Nieuws15 jul '14 11:11Aangepast op 15 jul '14 13:26

Dodental metro-ongeval Moskou loopt op

Auteur: BNR Webredactie

Het dodental door een metro-ongeluk in Moskou is opgelopen tot 19. Ook zijn er meer dan 115 mensen gewond. De metro ging plotseling hard in de remmen, waardoor passagiers door de metro werden geslingerd.

Ook liep een aantal wagons uit de rails. Dat zegt correspondent Olaf Koens in Moskou. "De wagons kwamen tot stilstand, een aantal zijn zelfs van de rails afgeslingerd, en alle passagiers werden door de wagons heen geslingerd." Zo'n 200 van hen zit nog steeds vast.

Schadevergoeding
De burgemeester heeft al meteen geld beschikbaar gesteld.

Volgens Koens is dit altijd zo in Rusland. "Het is een vreemde manier van boete doen. Je ziet het bij alle autoriteiten, bij aanslagen, bij grote ongelukken, bij rampen. Het wordt vaak uitgelegd als een manier om de schuld af te kopen van de oude infrastructuur. Of dat in dit geval zo is, weet ik niet. De Moskouse metro is normaal gesproken heel punctueel en heel veilig. Ik woon al zeven jaar in Moskou en heb nog nooit überhaupt vertraging meegemaakt."

Park Pobedi
Enkele treinstellen ontspoorden tussen de stations Slavjanski Boulevard en Park Pobedi en passagiers werden door de trein geslingerd. De hulpdiensten rukten na het ongeval massaal uit om gewonden te helpen. Gewonden werden onder andere met helikopters naar ziekenhuizen gevlogen.

Veel rook
"De trein remde plotseling heel hard. De lichten gingen uit en er was veel rook'', aldus een van de geschrokken passagiers. "We zaten vast en konden er alleen door een wonder uit komen.''

De metro is in Moskou met 9 miljoen passagiers per dag het belangrijkste verkeerssysteem. De ondergrondse is in 1935 geopend en is al lang niet meer gerenoveerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen