Nieuws14 feb '14 15:40

'Vasthouden aan accijnsverhoging is missen van kans voor open doel'

Auteur: Harmen Simon Teunis

Brancheorganisatie Bovag reageert teleurgesteld op het besluit van het kabinet voorlopig vast te houden aan de accijnsverhoging op benzine, LPG en Diesel. "Het kabinet kiest er voor om de kans voor open doel volledig te missen", zegt Tom Huyskens van de Bovag op BNR.

"We zagen even een opening ontstaan bij het begin van de ministerraad", aldus een hoopvolle Huyskens. Maar nu blijkt dus toch dat het kabinet vasthoudt aan de accijnsverhoging.

Dat er pas in mei geëvalueerd wordt, betekent volgens Huyskens dat er nog een maand of drie accijnzen weglekken en de schatkist dus iedere maand tientallen miljoenen euro's misloopt. "Maar wat wij nog belangrijker vinden is dat ondernemers in de grensstreek de komende maanden gedupeerd blijven", zegt hij.

Bovag heeft een gesprek met staatssecretaris Wiebes aangevraagd. "Dat gaat er ook snel komen, is ons toegezegd door de ambtenaren van Financiën. De staatssecretaris heeft zelf ook al aangegeven dat hij bijzonder geïnteresseerd is in onze cijfers. Er zijn ook al cijfers beschikbaar gekomen vanuit andere hoeken, zoals TLM. Dat kun je niet meer zomaar negeren. Wij willen die graag bespreken met Financiën."

Gerelateerde artikelen