Nieuws12 nov '14 10:18

PvdA: 'Stop met boren in Drenthe'

Auteur: BNR Webredactie

De NAM moet stoppen met boren in Drenthe. Dat vindt Herman Beerda, statenlid voor de PvdA in Drenthe. Gisteren was er een beving van 2.0 op de schaal van Richter in de provincie. NAM wil naast Groningen nu ook in Drenthe gaan boren.

Er zijn aan de rand van de provincie eerder al kleine bevinkjes geweest, maar dat kwam door het gasveld in Groningen. Dit keer is het een ander verhaal, vertelt Herman Beerda. "Nu is NAM aan het proefboren in een veld vlakbij het Drentse Rolde en daardoor is er een grotere aardbeving ontstaan in het kleine dorpje Amen. Dan vraag ik me af, gezien de schade en problemen in Groningen, waarom ga je in hemelsnaam nog bij ons de grond in?"

Volgens Beerda moeten we op zoek gaan naar alternatieven. "We hebben decennia lang vrolijk dat gas uit de bodem gepompt en we zijn naar mijn idee behoorlijk onvoorzichtig met dat geld omgegaan. Nu moeten we maar de tering naar de nering zetten en zien dat we met andere vormen van energie de zaak opvangen."

Op zijn uitspraak kreeg hij positieve reacties en in zijn provincie lijken veel mensen het met hem eens te zijn, maar of dat genoeg is? "De provincie gaat er niet over, dat gebeurt landelijk, maar ergens moet het beginnen, dus laat het dan maar hier zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen