Nieuws30 mei '14 13:32

Ook te krijgen via Marktplaats: persoonsgegevens

Auteur: BNR Webredactie

Voor de tweede keer heeft Marktplaats privé-gegevens van derden meegestuurd naar aanleiding van het opvragen van eigen persoonlijke gegevens. Er werden telefoonnummers en e-mailadressen van eerdere handelspartners meegezonden.

ANP
ANP

Dat ontdekte Douwe Schmidt van Bits of Freedom, die voor De Correspondent zijn gegevens opvroeg. In 2012 maakte Marktplaats precies dezelfde fout. "We krijgen zeer sporadisch dit soort verzoeken, ze zijn op één hand te tellen. Tot twee keer toe is het dezelfde medewerker geweest die tot twee keer toe dezelfde fout heeft gemaakt. En dan rest mij maar één ding: heel hard sorry zeggen", zegt woordvoerder Jasper Teijsse van Marktplaats.

Over het algemeen zijn deze gegevens van derden bij een gebruiker bekend op het moment dat hij gaat handelen. "Maar dat doet er niet toe. Het mag gewoon niet gebeuren", zegt Teijsse. "Om het te voorkomen gaan we zorgen dat dit soort verzoeken altijd langs de onafhankelijke expert gaan, zodat twee paar ogen er naar kijken."

Deze fout benadeelt juist te kernwaarde van het bedrijf: vertrouwen. "Marktplaats gaat om vertrouwen en handelen gaat vrijwel altijd goed. Dus als het vertrouwen op zo'n manier wordt geschaad, vind ik dat ontzettend vervelend."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen