Programma14 mei '14 07:02

De Ochtendspits | Mijnongeluk Turkije, durfkapitalisten zoeken woningen en OVSE

Auteur: BNR Webredactie

Het dodental bij mijnongeluk in Turkije loopt op tot ruim tweehonderd mensen.

Ze kwamen vast te zitten nadat er gisteren een explosie was waarbij brand uitbrak. Reddingswerkers zetten alles op alles om hen te bevrijden. Dirk Vermeiren, correspondent in Turkije, over de laatste stand van zaken. 

Vestiawoningen
Ruim zesduizend woningen van woningcorporatie Vestia lopen grote kans verkocht te worden aan buitenlandse durf-kapitalisten. Vestia gaat de woningen verkopen aan de hoogste bieder, en durf-kapitalisten van Dubai tot Dallas tonen interesse. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad. De bieders kunnen zich tot 10 uur deze morgen melden. Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU in Delft vindt het een slechte ontwikkeling.

OVSE in Oekraïne
Diplomaten van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa gaan proberen om gesprekken op gang te krijgen in Oekraïne. De diplomaten bezoeken vandaag de hoofdstad Kiev en ze hopen dat ze later ook kunnen spreken met pro-Russische seperatisten in het oosten van het land. Diplomaat Pieter Feith, die de situatie in de Oekraine op de voet volgt, geeft tekst en uitleg.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen