Nieuws25 mrt '14 09:08

Familieleden passagiers MH370 belagen politie

Auteur: BNR Webredactie

Tientallen woedende familieleden van inzittenden van de verdwenen vlucht MH370 hebben in Peking de politie belaagd. Ze gooiden waterflessen naar agenten die de ambassade van Maleisië bewaakten.

De boze familieleden eisen tekst en uitleg van Malaysia Airlines en de regering in Kuala Lumpur, die eerder lieten weten dat het toestel is neergestort. Niemand zou de crash hebben overleefd. De politie probeerde de poort van de ambassade te beschermen tegen de woedende meute. Veel betogers werden teruggeduwd, zeiden getuigen.

Familieleden van de inzitten scandeerden tijdens een protestmars voor de confrontatie leuzen als "de Maleisische regering heeft ons bedrogen'' en "Maleisië, geef onze familieleden terug''. Veel Chinezen zijn woest om de wijze waarop de Maleisische autoriteiten de crisis aanpakken.

Een medewerker van de ambassade zei telefonisch tegen persbureau Reuters dat de kwestie nog onder behandeling is. "We hebben nog geen informatie openbaar gemaakt'', zei de functionaris.

Aan boord van het verdwenen toestel waren meer dan 150 Chinezen. Maleisië geldt als een populaire vakantiebestemming voor toeristen uit China, waar het slechte nieuws hard is aangekomen. Familieleden hielden buiten de ambassade een boord omhoog met de tekst "1,3 miljard mensen zijn klaar om het toestel te begroeten.''

Gerelateerde artikelen