Nieuws14 nov '14 14:01

Van Persie is klaar voor Letland

Auteurs: Bram van Dijk en BNR Webredactie

Robin van Persie kan zondag met het Nederlands elftal tegen Letland voetballen. De aanvoerder trainde vrijdag opnieuw volledig mee. Verder meldt de KNVB dat er nog kaarten voor de wedstrijd zijn.

Foto: ANP
Foto: ANP

Afgelopen woensdag miste hij nog de oefeninterland tegen Mexico (2-3) wegens een lichte hamstringblessure.

Afgaande op de training gaat Van Persie in de ArenA een aanvallend kwartet vormen met Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay en Arjen Robben. Trainer Guus Hiddink ontvouwde tijdens de oefensessie nog niet zijn hele strijdplan. Tijdens de verschillende partijspelletjes liet hij veel spelers van positie wisselen.

Het lijkt er op dat Gregory van der Wiel terugkeert in de basisformatie. Tegen de Mexicanen kreeg Ricardo van Rhijn nog een kans als rechtsback.

Opvallend was dat Karim Rekik in het laatste partijspel met de beoogde basisformatie speelde. De verdediger van PSV werd pas donderdag opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Ron Vlaar. Donderdagavond speelde hij nog een helft voor Jong Oranje tegen Jong Duitsland (1-3). Rekik kreeg pas een oranje hesje toen Oranje met drie verdedigers oefende, een variant die zondag mogelijk in de slotfase wordt toegepast als Nederland een beslissing moet forceren.

ArenA nog niet vol
De wedstrijd is nog niet uitverkocht. De KNVB had vrijdagmiddag ruim 42.000 tickets verkocht. De thuishaven van Ajax biedt plaats aan 52.000 fans. De kassa's van de ArenA gaan zondagmiddag om 15.00 uur open. Daarvoor is het mogelijk kaarten online of bij de 400 verkooppunten van Ticketbox aan te schaffen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen