Nieuws25 okt '12 14:25Aangepast op 25 okt '12 17:47

Burgemeester Lingewaard weg om declaraties

Auteur: Pieter van den Akker

Burgemeester Harry de Vries van Lingewaard stapt per direct op. Reden is dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan 'foutieve declaraties en onzorgvuldig declareren van reiskosten, waarop ik geen recht bleek te hebben'.

De Vries heeft zich ziek gemeld, zo staat in een verklaring die donderdag door de gemeente Lingewaard is verspreid.

"Wat ik heb gedaan is fout en op geen enkele wijze goed te praten'', aldus De Vries in zijn verklaring. Er is sprake van een vertrouwensbreuk tussen hem en de wethouders en tussen hem en de gemeenteraad.

'Terugbetalen is niet genoeg'
De burgemeester belooft dat hij alle ten onrechte gedeclareerde kosten zal terugbetalen. "Maar ik ben mij ervan bewust dat het om veel meer gaat dan om het terugbetalen van onterecht gedeclareerde reiskosten."

Spoeddebat
Donderdag meldde De Gelderlander dat twee Lingewaardse partijen een spoeddebat hadden aangevraagd wegens ontdekte fouten in bonnetjes over 2011. Onder meer zou De Vries een reis naar een bijeenkomst in Rotterdam hebben gedeclareerd waar hij helemaal niet was geweest. Ook de wethouders Barth van Eeten en Kees Telder zouden kosten gedeclareerd hebben waaraan de onderbouwing ontbrak.

Tijdens de persconferentie die donderdagmiddag werd gehouden, werden geen details bekendgemaakt.

Bonnenaffaire
Lingewaard was eerder negatief in het nieuws vanwege een grote bonnetjesaffaire. Daarna zijn de regels aangescherpt, waardoor de regels er strenger zijn dan op landelijk niveau.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen