Nieuws29 jul '11 07:54

NotW luisterde moeder dood meisje af

Auteur: Edme Koorstra

Een nieuw hoofdstuk in het Britse afluisterschandaal: de tabloid News of the World zou ook de moeder van een vermoord meisje hebben afgeluisterd. De krant had haar de telefoon waarmee dat gebeurde, cadeau gedaan. De stichting die mede is opgericht door het slachtoffer kwam met de nieuwe beschuldigingen.

Sara Payne beschouwde de krant juist als bondgenoot, want nadat haar 8-jarige dochter was vermoord door een pedofiel, hielp News of the World bij het mobiliseren van de volkswoede. Dat resulteerde in een wet die ouders het recht gaf om uit te zoeken of ze in de buurt wonen van zedendeliquenten.
Privédetective
De krant deed de vrouw in die tijd een mobiele telefoon cadeau, naar nu blijkt is die afgeluisterd door een privédetective in dienst van de krant. De gegevens van Payne werden gevonden in de aantekeningen van de privédetective, stelt de stichting The Phoenix Foundation.
Brooks wist van niets
Rebekah Brooks, toenmalige hoofdredacteur van de News of the World, zegt niets te hebben geweten van afluisterpraktijken. "Deze beschuldigingen zijn verschrikkelijk, omdat Sara Payne een goede vriendin is'', stelt Brooks.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen