Nieuws20 jul '11 13:56Aangepast op 20 jul '11 17:28

Cameron: ik heb integer gehandeld

Auteur: Edme Koorstra

De Britse premier David Cameron is niet bereid excuses aan te bieden voor zijn aandeel in de kwestie. Hij verdedigt zijn beleid ten aanzien van het afluisterschandaal rond de tabloid News of the World voor het Brits Lagerhuis.

Cameron zegt dat hem en zijn staf integer hebben gehandeld en geen blaam treft. Wel geeft hij toe dat hij achteraf bezien Andy Coulson niet als woordvoerder zou hebben aangenomen. Op dit moment is het debat nog steeds bezig, maar in zijn openingsrede gaf David Cameron al aan dat hij niet van plan is het boetekleed aan te trekken. 
Andy Coulson
Een van de onderwerpen van discussie is Andy Coulson, oud-woordvoer van Cameron. Coulson was hoofdredacteur van de schandaalkrant News of The World, die massaal voicemails bleek af te luisteren. Coulson heeft steeds ontkend iets te hebben geweten van de illegale praktijken.
Van de oppositie krijgt Cameron de kritiek dat hij zich beter had moeten laten inlichten voordat hij Coulson als woordvoerder aannam.
Geen excuses
Coulson werkte van 2007 tot 2011 voor Cameron. Hij heeft steeds ontkend te hebben geweten van de illegale praktijk. Cameron weigerde daarom expliciet excuus aan te bieden voor het aannemen van de omstreden hoofdredacteur. ,,Ik geloof dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Als hij tegen mij heeft gelogen, is dat reden voor excuus.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen