Nieuws19 jul '11 16:28Aangepast op 19 jul '11 18:54

Murdoch aangevallen tijdens hoorzitting

Auteur: Pieter van den Akker

Tijdens de hoorzitting over de afluisterpraktijken is mediamagnaat Rupert Murdoch aangevallen door iemand van de publieke tribune. Daarop vloog de vrouw van Murdoch op en kwam tussen beide om haar man te beschermen.

Het zou gaan om een man - die zichzelf op Twitter cabaretier noemt - die een witte substantie in het gezicht van Murdoch probeerde te gooien, waarschijnlijk scheerschuim. De zitting werd voor ten minste tien minuten geschorst, waarna Murdoch nogmaals zijn excuses aanbood, maar herhaalde dat hij geen weet had van de afluisterpraktijken.
Murdoch bood eerder dinsdag voor een Britse parlementscommissie ook al zijn excuses aan voor de afluisterpraktijken door zijn inmiddels opgeheven krant News of the World. "Dit is de nederigste dag van mijn leven'', aldus Murdoch.
Verder stelde Murdoch dat hij niet de eindverantwoordelijke is voor de afluisterpraktijken. Murdoch en zijn zoon James zijn verschenen voor de parlementscommissie die hen ondervraagt over hun rol in het mediaschandaal, dat Groot-Brittannië in zijn greep houdt.Op de website van de BBC zijn de hoorzittingen live te volgen.
Klik rechts voor de bijdrage van Laurens Boven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen