Nieuws21 aug '13 10:11

Sigaren nazikopstuk Göring geveild

Auteur: BNR Webredactie

Sigaren die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werden gevonden in het landhuis van nazikopstuk Hermann Göring, worden later dit jaar in de Britse plaats Lincoln geveild. Dat meldt de BBC.

De sigaren zijn nu in bezit van een particulier die ze heeft geërfd. Het veilinghuis verwacht een opbrengst van ongeveer 1100 euro.

De dozen met de sigaren werden gevonden in het landhuis van Göring in het bos van Schorfheide, ongeveer 65 kilometer ten noordoosten van Berlijn. Op de dozen staat dat de rookwaar speciaal voor Göring is geproduceerd. Ook zijn initialen en wapen en de naam van de producent staan op de dozen.

Luxe
Göring, die bekendstond om zijn voorkeur voor luxe en uniformen, was in de Tweede Wereldoorlog als commandant van de luchtmacht een van de naaste medewerkers van Adolf Hitler. Hij werd tijdens de processen tegen nazikopstukken in Neurenberg ter dood veroordeeld, maar pleegde zelfmoord voor hij zou worden opgehangen.

De Duitse krant Bild heeft andere souvenirs uit de oorlog in handen gekregen. Het blad beschikt over een legerkistje waarin acteur Horst Tappert, bekend als Derrick, stukken uit de oorlog bewaarde. Het bevat onder meer een beeldje dat hij kreeg omdat hij bij een schietwedstrijd van de SS de derde prijs had gewonnen. In april werd bekend dat de inmiddels overleden acteur in de oorlog bij de Waffen-SS diende. Hij had zelf steeds gezegd dat hij hospik bij de Wehrmacht, het toenmalige leger, was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen