Nieuws13 mrt '14 05:49Aangepast op 13 mrt '14 07:17

Ook Vietnam vindt geen vliegtuigwrak

Auteur: ANP Nieuws

Na verschillende mislukte zoektochten naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines, heeft ook Vietnam geen succesvolle zoekactie achter de rug.

Een Vietnamees vliegtuig ging donderdag op zoek naar wrakstukken die te zien zouden zijn op Chinese satellietbeelden, maar vond niets.

China publiceerde woensdag foto's waarop drie drijvende objecten te zien zijn in de Zuid-Chinese Zee tussen Maleisië en Vietnam. Het gaat om drie stukken van zo'n 20 bij 20 meter. Die drijven op de plek waar het vliegtuig zaterdag van de radar verdween. Vietnam stuurde daarom voor de tweede keer een vliegtuig eropuit, maar tevergeefs. Eerder waagden ook China en Maleisië een poging.

'4 uur doorgevlogen'
Het vliegtuig dat op mysterieuze wijze verdween van de radar, heeft mogelijk nog 4 uur doorgevlogen nadat het contact was verbroken. Het toestel zou daardoor op een heel andere plek kunnen zijn neergestort dan nu wordt aangenomen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal donderdag op basis van Amerikaanse onderzoekers en veiligheidsautoriteiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen