Nieuws13 dec '13 12:27Aangepast op 13 dec '13 13:11

Betogers breiden kamp in Kiev uit

Auteur: BNR Webredactie

De leiders van de oppositie in Oekraïne gaan toch in overleg met president Viktor Janoekovitsj. Nadat eerder oppositieleider en bokskampioen Vitali Klitsjko zei bij een overleg met Janoekovitsj aan te zullen schuiven, sloten de twee andere leiders zich daar bij aan. Bij het 'rondetafelgesprek' over de crisis in het land zijn ook oud-president Leonid Kravtsjoek en kerkleiders aanwezig.

Klitsjko en de andere leiders hadden eerder nog laten weten niet te gaan, nadat demonstranten waren aangevallen door de oproerpolitie.

De Oekraïense pro-EU betogers hebbenvandaag hun protestkampement in de hoofdstad Kiev verder uitgebreid. Ze zetten ook tenten op bij het Onafhankelijkheidsplein. Dat was door de autoriteiten verboden, maar de politie greep niet in.

De oppositie wil dat de Oekraïense regering aftreedt en een verdrag tekent waarmee het land toenadering zoekt tot de Europese Unie. De Oekraïense vicepremier Serhij Arboezov zei gisteravond nog dat Oekraïne het omstreden associatieakkoord alsnog 'snel zal tekenen'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen