Nieuws2 sep '14 11:39

'Timmermans krijgt ambtenaren EU-commissie'

Auteur: BNR Webredactie

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zou in de Europese Commissie de verantwoordelijkheid krijgen voor de betrekkingen met de andere Europese instellingen en de staf. Den Haag ontkent de geruchten.

Hij zou op die post de Slovaakse sociaaldemocraat Maros Sefcovic opvolgen. Sefcovic is een van de vicevoorzitters van de Europese Commissie. De komende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, wil deze week zijn nieuwe team samenstellen. Eerst spreekt hij met de de beoogde commissarissen.

Eén van de belangrijkste taken van Sefcovic is het zoeken naar overeenstemming tussen de Europese instellingen over belangrijk Europees beleid. Hij werkt daarvoor nauw samen met onder meer het Europees Parlement, de Raad (de leiders van de 28 lidstaten van de Europese Unie), de Europese Ombudsman en de nationale parlementen.

De Europees Commissaris voor Interinstitutionele Betrekkingen en Administratie, zoals het officieel heet, moet er ook voor zorgen dat de Europese Commissie zelf op rolletjes loopt. De commissie dient "zeer bekwame en gemotiveerde medewerkers'' aan te trekken, op te leiden en te behouden, aldus Sefcovic zelf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen