Nieuws3 jul '13 11:59

NAM: 75 schademeldingen door aardbeving

Auteur: Anne-Greet Haars

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft tot nu toe 75 meldingen van schade binnengekregen door de aardbeving van afgelopen nacht in Loppersum. Dat liet een woordvoerder weten aan BNR.

Rond 09.00 uur waren dat er nog maar 15 meldingen. Enkele gedupeerden melden schade aan pleisterwerk en scheuren in woningen. De NAM heeft in Loppersum een loket geopend waar bewoners met schade zich kunnen melden.

Kamp in Lottersum
Minister Kamp van Economische Zaken is vandaag op bezoek in Lottersum. Hij begrijpt de onrust onder inwoners, omdat het aantal bevingen de afgelopen tijd flink is toegenomen. Kamp, die vannacht overnachtte in Groningen, heeft zelf niets van de beving gemerkt, zei hij.

Op dit moment geeft de minister een update van de onderzoeken die lopen naar de bevingen. Die worden veroorzaakt door gaswinning door de NAM.

3.0 op de schaal van Richter
De aardbeving, met een kracht van 3.0 op de schaal van Richter, deed zich voor in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.00 uur. Het epicentrum was in Garrelsweer in de gemeente Loppersum, op een diepte van 3 kilometer. De bevingen hangen samen met gaswinning in het gebied. Volgens het KNMI valt het daarmee onder de ''zwaardere'' aardbevingen in Groningen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen