Nieuws18 aug '14 04:41Aangepast op 18 aug '14 06:08

'1 op 7 Amerikanen heeft voedselbank nodig'

Auteur: ANP Nieuws

Een op de zeven Amerikanen is afhankelijk van een voedselbank of andere liefdadigheidsprogramma's voor het dagelijks brood op de plank.

EPA
EPA

De 46 miljoen Amerikanen hebben moeite rond te komen, mede vanwege de economische crisis. Dat meldt USA Today zondag naar aanleiding van een onderzoek van Feeding America, een netwerk van 200 voedselbanken.

Van de families met een militair in hun midden is zelfs een kwart afhankelijk van de voedselbank. "De resultaten zijn alarmerend'', zegt Bob Aiken van Feeding America. "Het betekent dat mensen in Amerika de afweging moeten maken tussen het kopen van voedsel voor hun kinderen of het betalen van de huur.'' Honger is een probleem in alle uithoeken van het land, zegt Aiken.

Linda Patterson van de voedselbank Lorton Community Action Center zegt dat het probleem zich niet alleen voordoet bij werklozen. "De mensen die hier komen zijn harde werkers. Het zijn schoolbuschauffeurs, laboratoriummedewerkers, receptionisten en schoolconciërges. Ze kunnen alleen de eindjes niet aan elkaar knopen omdat ze geraakt zijn door een crisis.''

Van de huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbank heeft 33 procent een familielid met suikerziekte en 65 procent een minderjarig kind of iemand van 60+ in hun midden, blijkt uit het onderzoek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen